Супрун спростувала фейк Богомолець про імунні потреби нації

Супрун спростувала фейк Богомолець про імунні потреби нації
Уляна Супрун назвала заяву нардепа Ольги Богомолець фейком та «відвертою брехнею про вакцини»

Супрун вважає, що Богомолець за допомогою фейків намагається захистити осіб, які саботували роботу

В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун відреагувала на заяву голови комітету ВР з питань охорони здоров’я Ольги Богомолець, що вакцини мають відповідати «імунним потребам нації».

Про це Супрун написала на своїй сторінці в Facebook.

«Неприйнятно, коли народний депутат — людина, яку обрали українці відстоювати свої інтереси — розповсюджує антинаукові нісенітниці. Ще гірше, коли вони стосуються здоров’я людей та можуть підірвати довіру до єдиного надійного захисту від багатьох інфекційних хвороб — вакцинації», - заявила в.о.міністра охорони здоров'я.

Супрун назвала цю заяву фейком та «відвертою брехнею про вакцини», пояснивши, що «не буває жодних «імунних потреб нації», а «хвороби не знають національних чи територіальних кордонів».

«У виробленні вакцини ключове – не країна, не національна приналежність людей, яким вона вводиться», – пояснює Супрун, і додає, що вимоги до виробництва вакцин за останні 15-20 років стали ще більш жорсткими.

Супрун вважає, що Богомолець за допомогою фейків намагається захистити осіб, які саботували роботу і ставили під загрозу здоров’я громадян.

«Сумно, що голова комітету ВРУ з питань охорони здоров’я не знає цих фактів або ж відверто маніпулює інформацією, щоб дискредитувати роботу Міністерства та кампанію з вакцинації. А також за допомогою фейків намагається захистити осіб, які саботували роботу і ставили під загрозу здоров’я громадян. Зокрема відсторонену голову Держлікслужби Наталію Гудзь та її першого заступника Владислава Цілину. Вони неодноразово та без жодних підстав забороняли використовувати в Україні безпечні вакцини, зокрема проти туберкульозу, гепатиту В, поліомієліту, дифтерії, правця та кашлюку. На час заборони українці не могли отримати життєво важливі щеплення», - резюмувала  в.о.міністра охорони здоров'я.

Раніше Супрун пояснила, як в Україні зупинити поширення небезпечних інфекцій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: