Супрун заявила, що голова болить не від магнітних бур

Супрун заявила, що голова болить не від магнітних бур
Для серця і судин перепади температури й тиску можуть бути небезпечними

Підтверджень, що саме активність Сонця викликає мігрень, недостатньо, зазначила в.о. міністра охорони здоров'я

Магнітні бурі ніяк не пов'язані з головним болем, втомою і підвищенням тиску. Про це у вівторок, 25 грудня, написала на своїй сторінці в соцмережі Facebook в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун. 

«Класика метеозалежності - погане самопочуття через магнітну активність на Сонці. Електромагнітна активність там відбувається постійно, в результаті цього процесу відбувається викид коронарної маси. І якщо вона досягає Землі, то починає взаємодіяти з магнітним полюсом нашої планети, викликає полярне сяйво, а не мігрень. Магнітосфера Землі нейтралізує електромагнітний вплив нашої зірки, тому малоймовірно, що її може відчувати організм людини», - уточнила Супрун. 

За її словами, підтверджень, що саме активність Сонця викликає мігрень, недостатньо. Вона також заявила, що погода не впливає на біль у спині і суглобах. 

«Дослідники проаналізували частоту виклику лікарів за страховою програмою в дощові дні через біль у спині і суглобах. Всього проаналізували 11 мільйонів випадків, і з цим не знайшли. Ревматоїдний артрит також не залежить від погодних факторів. Так само не знайшли впливу зміни атмосферного тиску, температури, вологості повітря і кількості опадів на появу болю в спині», - додала вона. 

Однак Супрун пояснила, що погана погода може викликати запальні процеси і дискомфорт через неможливість вийти з дому і знерухомлення. А поганий настрій і самопочуття здатні погіршувати чутливість до болю в давно хворих суглобах. 

«А для серця і судин перепади температури й тиску можуть бути небезпечними. Є погодні фактори, які мають зрозумілі механізми впливу. Холодне сухе повітря підвищує ризики нападу астми, а також подразнює слизові оболонки, полегшує інфікування вірусами. Дуже високі або дуже низькі температури можуть викликати певні хворобливі стани, а їх різка зміна може негативно вплинути на захисні функції організму. Тому повністю заперечувати вплив деяких погодних умов на здоров'я не варто», - зазначила вона а.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: