У МОЗ розповіли, як не захворіти на сибірську виразку

У МОЗ розповіли, як не захворіти на сибірську виразку

Найголовніший фактор передачі сибірки - це заражене м'ясо

Міністерство охорони здоров'я України надало поради з профілактики інфікування сибірською виразкою.

На брифінгу 2 жовтня директор Центру громадського здоров'я МОЗ Володимир Курпіта зазначив, що найголовніший фактор передачі сибірки - це заражене м'ясо. Він закликав не купувати мясо у неперевірених місцях. 

«Закликаємо не купувати м'ясо на стихійних ринках, оскільки не відомо чи відбувався ветеринарний контроль за цим мясом. Користуватися краще або організованими ринками або супермаркетами», - зазначив він

Він наголосив, що обов'язково потрібно піддавати м'ясо тривалій термічній обробці, тобто не менше двох годин.

«Не готуйте з нього шашлики. Відкрите полум'я короткотривале під час якого ми жаримо шашлики не вбиває спори сибірки», - зазначив він.

Також МОЗ порадило: виконувати усі ветеринарно-санітарні правила під час догляду за тваринами; забивати тварин тільки з дозволу ветпрацівників; контролювати людей, які переробляють та реалізують м’ясо, м’ясопродукти чи будь-яку тваринницьку сировину на дотримання усіх гігієнічних норм, щоб убезпечити себе та інших: захоронення трупів тварин повинне бути упорядковане; хутряна та шкіряна сировина повинна проходити ветеринарний контроль.

Нагадаємо, на Одещині до інфекційного відділення Саратської районної лікарні з підозрою на сибірську виразку госпіталізували п'ятьох жителів села Меняйлівка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: