У Нетішині на Хмельниччині знову отруїлися діти в садку

У Нетішині на Хмельниччині знову отруїлися діти в садку

До виникнення спалаху могло б призвести порушення законодавства

Обставини виникнення спалаху з’ясовуються

У м. Нетішин Хмельницької області зареєстровано спалах харчової токсикоінфекції. Про це інформує регіональне управління Держспоживслужби в області.

Станом на 25 січня до лікарів звернулося 8 хворих дітей з однієї групи дошкільного навчального закладу (ясла-садок) комбінованого типу №5 «Теремок», м. Нетішин. Попередній діагноз– «харчова токсикоінфекція?».

До виникнення спалаху могло б призвести порушення законодавства у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення та у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, йдеться у повідомленні відомства.

Спеціалісти державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства, а також відділу безпечності харчових продуктів Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області здійснюють позапланову перевірку дошкільного навчального закладу, з’ясовують причини та умови, що могли призвести до виникнення та поширення інфекційного захворювання в ДНЗ №5 «Теремок». За фактом виникнення спалаху направлено матеріали в правоохоронні органи. Обставини виникнення спалаху з’ясовуються.

Нагадаємо, на Хмельниччині відкрили кримінальне провадження за фактом масового отруєння дітей та дорослих в дошкільному закладі міста Нетішин. 

Станом на 10 жовтня 2018 року було зареєстровано 56 людей з гострим кишковим отруєнням, серед них - 44 дітей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: