Постраждалих внаслідок отруєння в дитсадку Нетішина вже 56

Постраждалих внаслідок отруєння в дитсадку Нетішина вже 56

У всіх хворих підозрюють сальмонельоз

У Нетішині Хмельницької області внаслідок спалаху гострої кишкової інфекції у дошкільному навчальному закладі №6 «Райдуга» захворіли вже 56 осіб.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на завідувача відділення організації епідеміологічних досліджень ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» Тетяну Федак.

«Станом на 10 жовтня зареєстровано 56 людей з гострим кишковим отруєнням, серед них - 44 дітей. Переважна кількість хворих (45 осіб, з них 38 діти) має середню тяжкість перебігу інфекційного захворювання. У всіх хворих підозрюють сальмонельоз. У 31 хворого цей діагноз вже лабораторно підтверджено. Дослідження триває. Інфекційний спалах ще не закрито», - заявила Федак.

У Хмельницькому обласному лабораторному центрі повідомили, що, за результатами бактеріологічних обстежень об’єктів довкілля, в осередку харчових продуктів виділено сальмонелу ентерітідіс у їдальні дитсадка - на овочах (капусті, моркві, овочевому рагу, яблуках), на столах, дошках для нарізання м’яса, а також на окремих предметах у дитячих кімнатах.

Нагадаємо, на Хмельниччині відкрили кримінальне провадження за фактом масового отруєння дітей та дорослих в дошкільному закладі міста Нетішин. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: