Екс-ректор податкової академії Петро Мельник помер у Феофанії - ЗМІ

Екс-ректор податкової академії Петро Мельник помер у Феофанії - ЗМІ
Мельник очолював Подакову академію з 1991 року
Фото: Уніан

У Мельника була двостороння пневмонія

Колишній ректор Податкової академії Петро Володимирович Мельник помер у Києві в неділю 16 грудня у віці 61 року. Про це повідомила «Україна молода» з посиланням на друзів родини Петра Мельника.

Чоловік помер в лікарні «Феофанія» від двосторонньої пневмонії.

Як відомо, Мельник очолював Подакову академію з 1991 року, яка тоді мала назву Ірпінський індустріальний коледж.

Народився 18 червня 1957 року на Рівненщині у робітничій багатодітній родині.

Трудову діяльність розпочав у 1978 році в Ірпінському індустріальному технікумі, а з 1991 року очолив його. Згодом цей науковий заклад, зазнавши низку реорганізацій, був перетворений 2006 року на Національний університет державної податкової служби України. Мельник залишався його ректором до 1 серпня 2013, коли під час корупційного скандалу написав заяву про звільнення.

1998 року Петра Мельника було обрано до Верховної Ради України, де він був заступником голови комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності. У його депутатському доробку 8 законопроектів та більше 200 поправок, доповнень до інших законопроектів, які в більшості були ухвалені Радою.

2006 року був знову обраний до Верховної Ради по багатомандатному загальнодержавному округу Партії регіонів. Він був заступником голови комітету з питань бюджету. На виборах до Верховної Ради 2012 року був кандидатом по виборчому округу від (Київська область).

Нагадаємо, що прокуратура звинувачувала Петра Мельника в незаконному відчужені нерухомого майна Національної академії державної податкової служби, однак 2017 року міський суд Ірпеня виправдав його.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: