Хмельницька облрада ухвалила використання червоно-чорного прапора

Хмельницька облрада ухвалила використання червоно-чорного прапора

«За» проголосували 51 із 57 зареєстрованих у залі обранців

Хмельницька облрада підтримала вивішення червоно-чорного прапору на адміністративних будівлях, передають місцеві ЗМІ.

Депутати Хмельницької облради підтримали використання червоно-чорного прапора ОУН на території області.

«За» проголосували 51 із 57 зареєстрованих у залі обранців.

Відповідно до рішення, рекомендовано підняття біля адміністративного будинку Хмельницької обласної ради, її структур червоно-чорний прапор поруч з державним прапором в пам'ятні дні, пов'язані із визначними подіями та постатями національно-визвольної боротьби, зважаючи на Закон України «Про правовий статус та вшанування пам'яті борців за незалежність України в XX столітті» та інші нормативно-правові акти.

Голова обласної ради Михайло Загородний доручив виконавчому апарату облради підготувати проект звернення до Українського інституту національної пам'яті щодо формування та надання вичерпного переліку пам'ятних дат, пов'язаних із визначними подіями та постатями національно-визвольної боротьби.

Крім цього, депутати обласної ради вирішили звернутися до Верховної Ради України з пропозицією прийняття рішення про визнання червоно-чорного прапора як бойового прапора національно-визвольної боротьби українського народу на законодавчому рівні.

Нагадаємо, на минулому тижні сесія так і не відбулася через те, що депутати і активісти не змогли проголосувати за це питання.

Тиждень тому під час сесії Львівської міської ради депутати підтримали ухвалу «Про використання червоно-чорного прапора національно-визвольної боротьби українського народу на території міста Львова». Ухвала, зокрема, передбачає, що у визначені історичні дати національно-визвольної боротьби червоно-чорний прапор буде використовуватися на рівні з синьо-жовтим. 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: