Кешкень: Роздача угорських паспортів на Закарпатті — це норма

Кешкень: Роздача угорських паспортів на Закарпатті — це норма
Ерно Кешкень

В Угорщині натякають Україні, що «подвійне громадянство в переважній більшості країн Євросоюзу є прийнятною практикою»

Посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень стверджує, що видача угорських паспортів етнічним угорцям - громадянам України, які проживають у Закарпатті — нормальне явище. Про це повідомляють «Українським Новинам».

«Ми вважаємо, що угорці, незалежно від місця проживання, мають право на угорське громадянство. Жителі Закарпаття, які належать до угорської нацменшини, не винуваті в тому, що кордони в історії багато разів змінювалися. Вони сторіччями були громадянами історичної Угорщини», - сказав він.

Кешкень впевнений, що якщо угорці живуть в Австралії, США, у будь-якій іншій державі, але в них є угорське коріння, вони або їхні предки коли-небудь жили на території Угорщини - вони мають моральне право на угорське громадянство, і на основі цього можна звернутися до угорської влади за його отриманням.

«Практика подвійного громадянства в переважній більшості країн Євросоюзу є прийнятною практикою. Якщо Україна наближається до Євросоюзу, можливо, вона подумає про це в майбутньому, я не виключаю цей варіант, і надалі дозволить мати подвійне громадянство. Нічого страшного в цьому немає», - резюмував Кешкень.

Раніше Ерно Кешкень також стверджував, що жодних підстав вбачати небезпеку в «роздаванні угорських паспортів» на території України немає.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: