Клімкін засудив спалення польського прапора під посольством у Києві

Клімкін засудив спалення польського прапора під посольством у Києві
Павло Клімкін

Представники націоналістичних організацій демонстративно спалили прапор Польщі під посольством у Києві

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін засудив акцію перед посольством Польщі в Києві, учасники якої спалили польський прапор. Про це він заявив на сторінці у соцмережі Twitter.

«Рішуче засуджую провокаційну акцію перед посольством Польщі в Києві. Це не що інше, як чергова провокація, підступний напад на нашу дружбу. Люди, які мають добре серце, ніколи не стануть глумитися над символами інших націй», - написав він.

Крім того, польський МЗС висловив протест через інцидент перед посольством Польщі в Києві, під час якого був спалений польський прапор. Як повідомляється в заяві на сайті дипломатичного відомства, через подію, яка сталася 2 квітня, був викликаний заступник посла України в Польщі, йому вручили ноту протесту.

«Міністерство закордонних справ висловило обурення показною поведінкою демонстрантів і відсутністю належної відповіді з боку українських співробітників служби безпеки», - йдеться у заяві.

Нагадаємо, 19 березня під українським посольством у Варшаві пройшла акція польських націоналістів. Під час акції посол польського Сейму Роберт Вінніцкі поклав на землю червоно-чорний прапор і став на нього зі словами «це бандерівська ганчірка». 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: