Окупанти гатили з жилих кварталів Горлівки, є руйнування

Окупанти гатили з жилих кварталів Горлівки, є руйнування

Об’єднані сили вогонь по населених пунктах не відкривали, а випадок застосування противником забороненої зброї та ведення вогню під прикриттям мирних жителів задокументували

У ході обстрілу втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил та цивільних осіб не допущено

Упродовж поточної доби, російсько-окупаційні війська 8 разів порушили режим припинення вогню. При цьому, зафіксовано чотири випадки застосування озброєння, забороненого Мінськими угодами. Про це повідомляє прес-центр штабу операції Об’єднаних сил.

Вночі окупанти застосували міномети калібру 82 та 120 мм по позиціях Об'єднаних сил у районах населених пунктів Шуми та Південне. У ході обстрілу втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил та цивільних осіб не допущено, проте повністю знищено два житлових будинки мирних жителів Південного. Вогневі позиції окупантів, як і зазвичай, були розташовані посеред житлових кварталів Горлівки. Об’єднані сили вогонь по населених пунктах не відкривали, проте, випадок застосування противником забороненої зброї та ведення вогню під прикриттям мирних жителів задокументований, усі матеріали передані до міжнародних організацій, які здійснюють судову діяльність у сфері військових злочинів.

Неподалік хутора Вільного. Тут, противник двічі вів прицільний вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів, озброєння БМП-1, стрілецької зброї та мінометів 82-го калібру.

Також ворожі обстріли, без застосування важкого озброєння, фіксувалися поблизу населених пунктів Станиця Луганська, Малинове та Авдіївка.

У ході бойових дій один військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил отримав поранення.

Ситуація в районі проведення операції залишається під контролем українських військових.

Нагадаємо, минулої доби окупанти на Донбасі 16 разів відкривали вогонь по позиціях українських військ. У п’яти випадках противник застосував озброєння, заборонене Мінськими угодами.

У ході бойових дій поранення отримав один військовослужбовець Об'єднаних сил.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: