Посадовець Держпраці «погорів» на хабарі

Посадовець Держпраці «погорів» на хабарі

На хабарі затримали працівника Держпраці

Чоловік вимагав 108 тисяч грн хабаря

Затримали працівника ДП «Західний експертно-технічний центр Держпраці», який отримав майже 110  тис грн хабара.

Про це повідомила у Фейсбуці головна прокурорка Львівщини Ірина Діденко.

За версією слідства посадовець дізнався, що фахівці Головного управління Держпраці у Львівській області проводять перевірку на одному із львівських підприємств та вирішив скористатись становищем, щоб «підзаробити».

Чоловік запропонував здійснити вплив на ухвалення посадовими особами відомства рішення про притягнення керівництва суб’єкта господарювання до найбільш м‘якого покарання за виявлені порушення законодавства з питань охорони праці.

Свою «допомогу» оцінив у 108 тисяч грн. Однак, на цьому він і «погорів».Так, працівника держпідприємства затримали учора «на гарячому».

«Наразі проводимо першочергові слідчі (розшукові) та процесуальні дії, готуємо підозру, клопотання про обрання запобіжного заходу, перевіряємо причетність інших осіб», – йдеться у повідомленні.

Фігуранту інкримінують ч.2 ст.369-2 КК України (зловживання впливом), санкція якої передбачає від 2 до 5 років позбавленням волі.

Нагадаємо, слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, затримали головного інспектора Галицької митниці ДМСУ та митного брокера під час одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: