Колишній полісмен постане перед судом через хабар у тисячу доларів

Колишній полісмен постане перед судом через хабар у тисячу доларів
Фото: ДБР

Полісмен вимагав $1000 за повернення викраденого автомобіля

Слідчі скерували до суду обвинувальний акт відносно колишнього начальника сектору кримінальної поліції одного із відділень Нікопольського відділу Нацполіції в Дніпропетровській області. Про це повідомляє Держбюро розслідувань. Правоохоронець обвинувачується у вимаганні та одержанні хабара, а також вимаганні з використанням свого службового становища (ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 368 та ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві.

«Слідством встановлено, що у вересні 2019 року поліцейський за 1000 доларів США обіцяв повернути місцевій мешканці автомобіль «ВАЗ 2107», який було викрадено. Крім того, під час телефонних розмов, у разі відмови сплачувати кошти правоохоронець погрожував жінці кримінальним переслідуванням. Неправомірну вигоду для поліцейського через таксиста передала мати потерпілої», - йдеться у повідомленні.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснювала прокуратура Дніпропетровської області. Оперативний супровід – Дніпропетровське управління ДВБ Нацполіції.

У разі доведення вини, обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.  

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: