Постраждалі під Жовтневим палацом правоохоронці госпіталізовані

Постраждалі під Жовтневим палацом правоохоронці госпіталізовані

Під час сутичок постраждали 15 нацгвардійців та 17 поліцейських

Внаслідок сутичок під Жовтневим палацом постраждало 32 правоохоронці. На цей час вони із отруєнням невідомою речовиною перебувають у лікарні. Про це інформує поліція Києва.

За її даними, сьогодні при спробі потрапити у будівлю Жовтневого палацу учасники акції влаштували сутичку із правоохоронцями. Під час штовханини вони почали застосовувати невідомий газ дратівливої дії, кидали петарди та пляшки з водою. Окрім того, у деяких військовослужбовців відібрали спецзасоби.

При цьому постраждало 15 нацгвардійців та 17 поліцейських: вони перебувають у лікарні із отруєнням невідомою речовиною, у декого також забої тіла.

На цей час ситуація у столиці спокійна. Поліцейські продовжують нести службу у центральній частині Києва, сказано у повідомленні.

Нагадаємо, ввечері у неділю, 17 грудня учасники «Маршу за імпічмент» намагались штурмувати Жовтневий палац у Києві. Це сталося після заклику лідера «Руху нових сил» Михайла Саакашвілі облаштувати у цій будівлі «координаційний штаб». У цей момент у палаці мав відбутися концерт всесвітньовідомого оркестру Гленна Міллера. Не зважаючи на ситуацію надворі, він почався, проте частина глядачів покинула глядацьку залу.

Під головним входом до палацу відбулося декілька сутичок, також лунали вибухи.

Сьогодні у Києві проходив черговий «Марш за імпічмент». Близько пів на дванадцяту його учасники почали збиратись біля пам'ятника Тарасові Шевченку у Києві, що знаходиться у парку Шевченка. Потім учасники рушили на Майдан Незалежності, де було встановлено сцена, з якої політики і громадські діячі виголошували промови.

Посли Великої Британії та Канади засудили спробу захоплення

За фактами подій біля Жовтневого палацу слідчі розпочали три кримінальні провадження: за ст. 15 ст. 341 (Замах на захоплення державних або громадських будівель чи споруд), ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та ст. 343 (Втручання в діяльність працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: