Учасники «Маршу за імпічмент» намагались штурмувати Жовтневий палац у Києві

Учасники «Маршу за імпічмент» намагались штурмувати Жовтневий палац у Києві
Сутички під палацом
Фото: Sergiy Karazy / Facebook

Під будівлею сталися сутички, лунали вибухи

Учасники «Маршу за імпічмент», що проходив у центрі Києва, пішли на штурм Жовтневого палацу у Києві. Це сталося після заклику лідера «Руху нових сил» Михайла Саакашвілі облаштувати у цій будівлі «координаційний штаб».

Усередину протестульваників не пропускають правоохоронці. Учасники акції намагаються організувати коридор, щоб сили Національної гвардії, які охороняють палац, змогли полишити місце.

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко прокоментовав дії протестувальників, яких він назвав «бойовиками».

«Тільки що Михайло Саакашвілі закликав групу своїх бойовиків, захопити Міжнародний центр культутри і мистецтва (Жовтневий палац) на вул. Героїв Небесної сотні. Там зараз проходить новорічний дитячий ранок. Усередині сотні дітей і їх батьків. Міністр МВС Арсен Аваков і глава Національної поліції Сергій Князєв доручили забезпечити безпеку дітей, а також зберегти громадський порядок використовуючи силу закону. З цією метою будівлю Центру Культури оточено силами правоохоронців», - написав він у Facebook.

Станом на 15:32 натовп під палацом вигукує «Ганьба» та «Банду геть!».

Мітингувальники запалили декілька димових шашок. Крім того, у двері палаці хтось жбурнув камінь.

Як пишуть у мережі, о 15 годині у Жовтневому палаці мав відбутися концерт Glenn Miller Orchestra. Глядачів не пропускали у середину, проте станом на 14:55 людей змогли впустити.

Близько 15:50 під палацом пролунав вибух, можливо від шумової гранати.

Активні спроби штурму припинились, проте виникають невеликі сутички із правоохоронцями біля входу до палацу. Організатори «Маршу за імпічмент» закликають людей припинити спроби штурму.

Частина людей змогла пройти у середину. Всередині будівлі висить густий туман, очевидно через застосований газ. Обидві сторони сутичок звинувачують один одного у його застосуванні.

Люди, які називають себе організаторами акції, у гучномовець заявили, що не хочуть захоплювати Жовтневий палац, а намагаються взяти його будівлю в оренду.

На місці інциденту прозвучав голос Саакашвілі через гучномовець, який закликав людей зберігати спокій і «не піддаватися на провокації».

Під час цих подій у палаці почався концерт всесвітньовідомого оркестру Гленна Міллера. Станом на 16:17 концерт триває. Частина глядачів через сутички біля входу у палаці полишила концерт. 

Станом на 17:38 люди з-під палацу розійшлись, як і частина силовиків. Під будівлею проводяться слідчі дії.

Нагадаємо, сьогодні у Києві проходить черговий «Марш за імпічмент». Близько пів на дванадцяту його учасники почали збиратись біля пам'ятника Тарасові Шевченку у Києві, що знаходиться у парку Шевченка. Потім учасники рушили на Майдан Незалежності, де було встановлено сцена, з якої політики і громадські діячі виголошували промови.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: