У Києві на зустрічі з російською блогеркою побили активіста за питання «Чий Крим?»

У Києві на зустрічі з російською блогеркою побили активіста за питання «Чий Крим?»
У Києві побили активіста за питання «Чий Крим?»

Поліція затримала двох активістів

6 січня у Києві відбулась зустріч із російською блогеркою, ексжурналісткою пропагандистського телеканалу «Россия» Олександрою Мітрошиною. На зустріч прийшли кілька активістів громадянського руху «Відсіч», які вирішили запитати, «чому блогерка порушила закон» (візит до Криму) і чиїм вважає приналежність Криму. Активістам стали погрожували деякі фанати блогерки. Про це «Відсіч» повідомила у Фейсбуці. 

Згодом на місце подій прибула поліція, яка почала вимагати в активістів покинути приміщення «для складання протоколу». Активісти наполягали на тому, що за законом поліція має скласти протокол на місці.

У результаті затримали активістів Леоніда Овчаренка та Олексія Кальницького, обох узяли в наручники. Як зазначають у «Відсічі», під час затримання Леонід зазнав тілесних ушкоджень.

Активістів доправили у поліцейський відділок. Активісти, які прибігли під відділок, викликали «швидку». Медики наполягли на шпиталізації затриманого, однак, як зазначають у «Відсічі», поліція не дозволила цього зробити.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: