В аеропорту «Бориспіль» побудують нову злітну смугу

В аеропорту «Бориспіль» побудують нову злітну смугу

Стара злітна смуга аеропорту «Бориспіль» вже зносилася, тому буде побудована нова

У 2019 році в аеропорту «Бориспіль» почнеться будівництво нової злітно-посадкової смуги (ЗПС). Про це повідомив гендиректор аеропорту Павло Рябікін в інтерв'ю виданню LIGA.net.

«Цей проект (будівництво другої ЗПС, - Ред.) ми вивчаємо незалежно від оновлення термінальних комплексів. Чинна смуга досить сильно амортизирована, і ми розуміємо, що якщо приріст пасажирів піде запланованими нами темпами, то в районі 2023-2025 років будемо дуже гостро відчувати її нестачу і непрацездатність. До цього часу хотілося б закінчити цю реконструкцію – у період 2019-2022 років. У нас є три роки. В цьому році розробляємо ТЕО і на реалізацію проекту виходимо в наступному році. Хоча зараз смуга справляється досить спокійно», - повідомив Рябікін.

Відзначається, що за розрахунками аеропорту до 2025 року Бориспіль планує обслуговувати 20 млн пасажирів.

Гендиректор аеропорту відзначив, що розглядається три версії реконструкції смуги. Залежно від прийнятої, вартість проекту складе від 120 млн дол. до 300 млн дол.

«У всьому світі будівництво смуг проводиться за рахунок інвестицій. Розраховуємо на залучення пільгових довгострокових інфраструктурних кредитів МФО. У меншій мірі на державні кошти», - додав Рябікін.

Нагадаємо ,27 квітня 2017 року стало відомом, що у Мінінфраструктури планують відновити проект будівництва рейкового сполучення Києва з Борисполем із заходом у аеропорт.

6 квітня 2018 року міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що у 2018 році на Західній Україні з’явиться новий регіональний аеропорт.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: