В Ужгороді напали на учасників акції за права жінок

В Ужгороді напали на учасників акції за права жінок

Дівчат облили фарбою, нападників затримали

Учасників акції за рівність та права жінок в Ужгороді облили червоною фарбою. Про це повідомила Mukachevo.net одна з учасниць та організаторів акції журналістка Ярина Денисюк. Акція була присвячена правам жінок та темі насильства над жінками.

«В Ужгороді таки зірвали акцію на 8 березня. Дівчат облили фарбою. Поліція затримала близько 7 атакуючих, серед них було і кілька дівчат. Як помітили присутні, одна з дівчат є прес-секретаркою «Карпатської Січі». Ми зібралися, аби нагадати про права жінок і стамбульську конвенцію. Раптом із-за рогу вибігло близько 8 чоловік, та облили червоною простою фарбою як для паркану. На акції було багато поліції, і у формі і без, тому практично всіх зловили, але нападники не особливо і тікали», - сказала Денисюк.

Усе сталося у самісінькому центрі Ужгорода на площі Театральній перед театром ляльок «Бавка». Журналіста Ані Нікогосян зафіксувала усе на відео.

Видання Mukachevo.net зазначає, що це не перша атака на активісток з боку «Карпатської Січі», і власне не перший інцидент з боку цього формування в Ужгороді. Не так давно кілька активістів «Карпатської Січі» на чолі зі своїм лідером Тарасом Деяком влаштували погром у одному з барів Ужгорода.

Нагадаємо, сьогодні кілька сотень людей, які зібралися на Михайлівській площі у Києві, взяли участь у Марші за права жінок.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: