Британці навчали українських моряків оборонятися у міських умовах

Британці навчали українських моряків оборонятися у міських умовах

Загалом британські інструктори провели навчання за сімома курсами

У Військово-морських силах Збройних сил України завершилися курси за програмою навчально-тренувальної місії Великої Британії Orbital. Про це інформує прес-центр командування ВМС ЗСУ.

Навчання з інструкторсько-викладацьким складом різних категорій проводилися під керівництвом інструкторів Великої Британії та охоплювали сім напрямків підготовки: курс протидії саморобним вибуховим пристроям, курс з ведення оборонних дій у міських умовах, поглиблений курс з тактичної медицини, з розвідки, з підготовки старшого сержантського складу, з підготовки командирів взводів та курс контр-снайперської боротьби. Українські військовослужбовці, в свою чергу, поділилися з іноземними колегами бойовим досвідом, набутим під час виконання завдань із захисту Батьківщини.

«Ми вже давно співпрацюємо з нашими партнерами з Великої Британії, і я вдячний їм за те, що наші взаємовідносини стають міцнішими, — наголосив командувач Військово-морських сил ЗС України віце-адмірал Ігор Воронченко. — Обмін досвідом у поєднанні з покроковим відпрацюванням кожного елементу підготовки на практиці в подальшому стануть запорукою успішного виконання завдань за призначенням».

У курсах, які проводилися на базі навчального центру Військово-морських сил та міжвидового центру підготовки підрозділів, взяли участь близько 180 військових моряків. Окрім проведення підготовки, іноземні колеги обговорили з керівним складом військово-морського навчального закладу критерії підготовки особового складу українських ВМС та оглянули навчально-матеріальну базу.

Учасники наголосили на важливості проведення таких заходів у майбутньому. Отримані знання військовослужбовці використовуватимуть під час навчань своїх підрозділів, а кращих випускників буде залучено до наступної навчально-тренувальної місії, де буде оцінено якість їх викладання. До речі, наступний курс за програмою навчально-тренувальної місії Великої Британії Orbital планується у вересні, до якого також буде залучено корабельний склад Військово-морських мил.

По завершенню курсів учасники подякували один одному, обмінялися подарунками, випускники курсу отримали заслужені сертифікати.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: