Дещиця анонсував відкриття українського консульства у Вроцлаві

Дещиця анонсував відкриття українського консульства у Вроцлаві
Посол України у Польщі Андрій Дещиця.
Фото: Главком

Підготовчі роботи заплановано провести у 2019 році, а вже у 2020 році нове українське консульство має розпочати роботу

Україна планує відкрити консульство у польському місті Вроцлав у 2010 році

Про це в інтерв’ю «Укрінформу» сказав посол України у Польщі Андрій Дещиця.

«У зв’язку із збільшенням у Польщі кількості українських мігрантів – сьогодні це орієнтовно 1,5 мільйона наших громадян – значно зросла кількість звернень до консульських установ для вирішення різноманітних питань… У цьому контексті очевидною є необхідність відкриття ще однієї консульської установи України на заході Польщі – у Вроцлаві, що дозволило б перерозподілити межі консульських округів так, щоб громадяни України могли витрачати не більше ніж дві-три години на доїзд до консульства»,- зазначив посол.

За його словами, підготовчі роботи заплановано провести у 2019 році, а вже у 2020 році нове українське консульство має розпочати роботу.

Також Дещиця розповів про плани відкриття почесного консульства в місті Катовіце, та про пошук кандидата на почесного консула в місті Кельце.

«Якщо найближчим часом вдасться реалізувати ці плани, у нас залишиться лише два воєводських центри, де немає українських консульських осередків – Білосток й Ольштин»,- додав посол.

Нагадаємо, у вересні голова комітету з питань міграції та працевлаштування Польсько-української господарчої палати Павло Кулага звернув увагу на тенденцію до зменшення числа заяв щодо працевлаштування громадян України в Польщі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: