Дипломат: Туреччини в ЄС не буде. Тепер всі чекають, хто перший скаже про це

Дипломат: Туреччини в ЄС не буде. Тепер всі чекають, хто перший скаже про це
«Сьогодні ми можемо спостерігати ситуацію, коли обидві сторони чекають, хто перший візьме на себе відповідальність сказати, що Туреччини в ЄС не буде», - зазначив Кючуков

За словами Кючукова, євроінтеграція Туреччини стала швидше контекстом її відносин з ЄС, ніж метою

Болгарський дипломат, колишній заступник Міністра закордонних справ Болгарії Любомир Кючуков вважає, що  Туреччини в ЄС не буде. Про це він заявив в інтерв'ю «Главкому»  

За словами дипломата, євроінтеграція Туреччини стала швидше контекстом її відносин з ЄС, ніж метою. «Сьогодні ми можемо спостерігати ситуацію, коли обидві сторони чекають, хто перший візьме на себе відповідальність сказати, що Туреччини в ЄС не буде», - зазначив Кючуков.

Дипломат вважає, що в ЄС найближчим часом можуть відбутись ряд важливих змін.

«Сьогодні ми можемо спостерігати підйом на національному рівні популістських і крайньоправих партій і рухів практично по всій Європі. Це означає, що після виборів у травні наступного року їх присутність в Європарламенті може бути набагато більшою, що призведе до того, що майбутній європейський парламент, швидше за все, буде більше євроскептичним, ніж нинішній», - зазначає Кючуков.

Болгарський дипломат впевнений, що для балканських країн це може означати, що вони будуть ще далі від основних дискусій в ЄС, як, власне, і Туреччина.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: