Екс-посол США: Росія думає, як поступово вийти з Донбасу

Екс-посол США: Росія думає, як поступово вийти з Донбасу
Вільям Тейлор
Фото: nv.ua

Путін сподівався, що санкції за Крим і Донбасу будуть нетривкими, не виключив Вільям Тейлор

Колишній посол США в Україні Вільям Тейлор в інтерв'ю «Новому врємєні» висловив думку, що російський уряд та Путін зокрема вважають, що Донбас уже не вартий витрачених зусиль.

«Думаю, переваги, які вони отримали, увійшовши на Донбас, виявилися набагато нижчими за очікувані, а ось ціна цього кроку - досить висока. Кремль не очікував, що США та Європа будуть зберігати санкції так довго. Коли сталася війна у Грузії в 2008 році, санкції щодо Росії були нетривалими. Цілком можливо, що, увійшовши до Криму і на Донбас, Путін сподівався отримати таку саму нетривалу реакцію», - сказав він.

Проте санкції тривають і є болючими для російської економіки, роблячи Крим і Донбас «дорогим задоволенням» для Росії, вважає Тейлор.

«Усі ці витрати явно перевищують вигоди, і це відкриває простір для переговорів. Тому я думаю і сподіваюся, що росіяни все-таки розглядають варіанти поступового виходу з Донбасу», - додав дипломат.

Він також розповів, що, за його інформацією, ще минулого літа в оточенні Путіна обговорювалося, що залишатися на Донбасі - не найкраща ідея, і важливо якось поступово звідти виходити.

Раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що внесення в санкційний список США людей з оточення президента Росії Володимира Путіна, яке очікується в лютому, може змусити РФ піти з Донбасу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: