Ексдепутат Держдуми, який втік до Києва, привітав Леніна і спровокував скандал

Ексдепутат Держдуми, який втік до Києва, привітав Леніна і спровокував скандал

Ілля Пономарьов написав хвалебну оду до дня народження «вождя світового пролетаріату» 

Ілля Пономарьов назвав Леніна «великим мрійником» і заявив, що в історії «останнє слово ще не сказано»

Ексдепутат Державної думи Росії Ілля Пономарьов, який тепер живе у Києві, привітав Володимира Леніна (Ульянова) з 150 річницею з дня народження і написав хвалебну оду «вождю світового пролетаріату».

Привітання Ілля Пономарьов оприлюднив на своїй сторінці у Фейсбуці.

 «Що таке ідея Леніна, ліва ідея? Крім реальних, матеріальних завдань, це Мрія. Велика Мрія.Недарма всесвітньо відомий англійський письменник-фантаст ХХ століття Герберт Уеллс, теж, до речі, представник лівої думки, називає Леніна «кремлівським мрійником»», – зазначає Пономарьов.

Ексдепутат Держдуми Росії пише, що «велика радянська Мрія базувалася на передовій освіті і науці. А також на самообмеження в ім'я вищої мети». «Освіта вивела СРСР в космос, а вміння терпіти - привело до перемоги у Великій Вітчизняній війні і модернізації. Але терпіння вичерпується, а наука гармонійно розвивається тільки як частина глобальної. Союз багато в чому зламала «залізна завіса» і та сама зрівнялівка, яка стала результатом догматизму мислення погано освіченої і наляканої сталінськими чистками партійної еліти. Дефіцит і відсутність перспектив, лише на час пом'якшені нафтовими доходами, породили розчарування у більшості. Сама економіка, не здатна забезпечити потреби всіх громадян і закритість СРСР багато в чому визначили кризу радянської Мрії.Суспільство відповіло готовністю відмовитися від неї заради ста сортів ковбаси і сиру», – розповідає Пономарьов. і додає: «Але людина не може жити без Мрії. І без віри в її досяжність. І останнє слово ще не сказано. У історії немає кінця».

Російський журналіст Аркадій Бабченко під цим постом Іллі Пономарьова написав такий коментар: «Особливо примітно, що цей текст ти пишеш в Україні, яку добрий дідусь Ленін просто завалив трупами».

Цей допис Іллі Пономарьова викликав «зливу» коментарів у соцмережі.

Ілля Пономарьов – ексдепутат Державної думи Росії 5-го і 6-го (повноваження припинені достроково) скликань. В серпні 2014 був змушений покинути Росію, з 2015 року перебував у США. В РФ проти Іллі Пономарьова було порушено кримінальну справу, в квітні 2015 Держдума Росії позбавила Іллю Пономарьова депутатської недоторканності. 16 жовтня 2015 Держдума Росії дала згоду на арешт Іллі Пономарьова, обвинуваченого в пособництві у розтраті фонду «Сколково».

10 червня 2016 Держдума Росії своїм рішенням достроково позбавила Пономарьова повноважень депутата.

17 травня 2019 року Президент України Петро Порошенко надав українське громадянство колишньому депутату Державної Думи Росії Іллі Пономарьову

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: