Експерт назвав гальмівника імплементації Угоди про асоціацію Україна-ЄС

Експерт назвав гальмівника імплементації Угоди про асоціацію Україна-ЄС

Законодавство України досі повністю не адаптовано до законодавства ЄС

Стримування імплементації Угоди про асоціацію України і ЄС обумовлено, крім усього, несистемною роботою парламенту і уряду України. Зокрема, починаючи з 2012 року Кабінет міністрів України так і не розробив річний план роботи щодо реалізації Загальнодержавної програми адаптації законодавства України до законодавства ЄС, затвердженої Верховною Радою України як окремий закон.

Про це у своїй статті для DT.UA пише Володимир Устименко, доктор юридичних наук, директор Інституту економіко-правових досліджень НАН України.

Автор зазначає, що у зв'язку з цим відсутня й звітність про стан реалізації програми адаптації, отриманих результатах, подальші шляхи щодо гармонізації законодавства України з правом ЄС тощо.

Нагадаємо, у листопаді цього року Єврокомісія та Європейська служба зовнішньої діяльності оприлюднили другу річну доповідь щодо імплементації Україною Угоди про асоціацію з ЄС. У документі відзначається суттєвий досягнутий прогрес Києва у процесі реформ. Натомість вказуються сфери, де треба прискорити втілення у життя перетворень, зокрема у боротьбі з корупцією.

8 грудня у Брюсселі відбулося засідання Ради асоціації Україна-ЄС, на якому було підбито підсумки імплементації Угоди про асоціацію.

Глава представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі розповів, у яких сферах Україна найбільше відстає від плану виконання Угоди про асоціацію з ЄС, а в яких напрямках досягла прогресу.

Президент України Петро Порошенко заявляв, що Україна виконала угоду про асоціацію з ЄС лише на 15%.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: