ЗМІ розвідали, кого Зеленський може призначити головою Хмельницької ОДА

ЗМІ розвідали, кого Зеленський може призначити головою Хмельницької ОДА

Сергій Мандзій

На сьогоднішній день виконувачем обов’язків голови області є Володимир Калініченко

Найближчим часом президент Володимир Зеленський підпише указ про призначення нового голови Хмельницької області.

Про це повідомляє Comments.

Швидше за все ним стане Сергій Мандзій, тричі депутат Хмельницької міської ради, член виконкому міськради за квотою «Блоку Петра Порошенка – Солідарність» і негласний керівник виборчого штабу парії «Слуга народу» на парламентських виборах в 2019 році.

Вибір може здатися неоднозначним, так як в області Сергія Мандзія знають, як соратника Петра Порошенка. У 2015 році соратники тодішнього президента нібито сприяли висуненню Мандзія на пост Хмельницького міського голови від «Блоку Петра Порошенка – Солідарність». Також Сергія Мандзія підтримав екс-мер Хмельницького Сергій Мельник. Після того, як Мельник став народним депутатом від БПП і склав повноваження, він розіслав городянам відкритого листа з проханням підтримати Сергія Мандзія. Але хмельничани віддали свої голоси «свободівцю» Олександру Сімчишину. Мандзій зайняв лише третє місце.

За інформацією місцевих ЗМІ Мельника і Мандзія пов’язують більше ніж загальні політичні інтереси – сімейний бізнес: син і близькі друзі Мельника нібито є співзасновниками підприємств Сергія Мандзія.

Транспортний бізнес можливого нового очільника області, пов’язаний з низкою великих скандалів. Зокрема, в 2014 році регулятор на ринку транспортних перевезень країни – Укртрансінспекція – зробив заяву, в якому тодішній голова Валерій Черненко звинуватив компанії, афілійовані з Мандзієм, «Рембуд-транс» і «Купаву» в побудові сірих схем на ринку пасажирських перевезень Хмельницького.

«Основна діяльність підприємств полягає в отриманні коштів з транспортних засобів, в середньому близько 80 грн. з одного автобуса в день, які згідно з так званими «договорами спільної діяльності» фактично і виконують перевезення. За словами перевізників, досить часто керівництво ПМЖ «Купава» і ТОВ «Рембуд-транс» вимагають ще й так звані «вступні» в розмірі 2 тис.дол», – заявив Валерій Черненко.

На сьогоднішній день виконуючим обов’язки голови області є Володимир Калініченко, але вже незабаром в Хмельницький повинен приїхати Володимир Зеленський, щоб представити нового губернатора.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: