Комітет виборців України: Більшість заяв Рабіновича не мають нічого спільного з правдою

Комітет виборців України: Більшість заяв Рабіновича не мають нічого спільного з правдою
Вадим Рабінович

З п’яти проаналізованих заяв Рабіновича дві виявилися маніпулятивними, дві були правдивим, і ще одна виявилась неправдивою

Народний депутат України Вадим Рабінович оперує здебільшого маніпулятивною інформацією у своїх публічних виступах. Такий висновок зробили експерти проекту «Дослівно», проаналізувавши виступ Вадима Рабіновича 7 березня та 22 березня в ефірі телеканалу «NewsOne» під час програми «Великий вечір».

Для аналізу експерти відібрали кілька фактів, на які спирався Вадим Рабінович. З п’яти проаналізованих заяв дві виявилися маніпулятивними, дві були правдивим, і ще одна виявилась неправдивою.

«Народний депутат Вадим Рабінович не змінює своєму стилю риторики та продовжує активно тиражувати тези, які не завжди відповідають дійсності», - зауважив голова Комітету виборців України Олексій Кошель.

.png_08

Заява

Факт

1

Один арестовал во Франции виллу Левочкина, 2 млрд можно вернуть. Ни один орган Украины не подключился к этому делу.

 

22 березня

телеканал NewsOne

програма «Великий вечір»

Неправда

За інформацією видання «Слово і діло», НАБУ почало перевірку купівлі будинку у Франції Сергієм Льовочкіним ще у 2017 році.

 

2

Я проголосовал за Антикоррупционный суд.

 

5 березня

телеканал NewsOne

програма «Великий вечір»

Правда

1 березня Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроект про Вищий антикорупційний суд. Вадим Рабінович проголосував «за» законопроект.

3

Супрун подала на помощника Ляшко, что он пытался однокомнатной квартирой в Киевской области подкупить ее.

 

22 березня

телеканал NewsOne

програма «Великий вечір»

Правда

Уляна Супрун заявила, що у 2017 році звернулася до Національного антикорупційного бюро через пропозицію хабара від помічника народного депутата Олега Ляшка.

4

«Гражданская позиция» никогда не была у власти.

 

22 березня

телеканал NewsOne

програма «Великий вечір»

Маніпуляція

На позачергових виборах до Верховної ради 2014 року партія дійсно не подолала 5-відсотковий бар’єр. Проте лідер «Громадянської позиції» Анатолій Гриценко  - колишній міністр оборони України та народний депутат VI і VII скликань.

5

Химию, физику, алгебру геометрию - все объединяют в один предмет.

22 березня

телеканал NewsOne

програма «Великий вечір»

Маніпуляція

Міносвіти ухвалило рішення про впровадження експериментальної дисципліни для учнів 10-11 класів під назвою «Природничі науки», яка об’єднає фізику, хімію, біологію, екологію, астрономію та географію. Нова дисципліна не включає у себе алгебру та геометрію.

Нагадаємо, проект «Дослівно» аналізує, як політичні сили та окремі політики виконують свої обіцянки. Експерти Комітету виборців перевіряють і досліджують публічні вислови політиків, законотворчі ініціативи, виборчі програми. Раніше було проаналізовано заяви Володимира Гройсмана, Міхеіла Саакашвілі, Олега Ляшка, Надії Савченко, Семена Семенченка, Арсенія Яценюка, Ігоря Гриніва, Сергія Капліна, Андрія Садового, Анатолія Гриценка та Артура Герасимова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: