КС заборонив оподатковувати пенсії

КС заборонив оподатковувати пенсії

Рішення оскарженню не підлягає

Оподаткування пенсій податками суперечить Конституції України. Це рішення Конституційний Суд України (КСУ) виніс у вівторок, 27 лютого, повідомляє прес-служба суду.

Відзначається, що ініціювали розгляд питання 48 нардепів і Верховний Суд.

«Рішення стосується конституційних проваджень у справах за конституційним поданням 48 народних депутатів України та Верховного Суду України, об'єднаних визначенням Конституційного Суду України від 26 січня 2016 року в одне конституційне провадження», - повідомила прес-служба.

Судді встановили, що оподаткування пенсії, починаючи з її певного розміру, порушує справедливий підхід у встановленні пенсії, так як призводить до її фактичного зменшення.

Суд визнав неконституційним положення Податкового кодексу, які свідчать про те, що до загального неоподатковуваного доходу платника податку включаються суми пенсій або щомісячного довічного грошового утримання.

Тепер, положення Податкового кодексу щодо оподаткування пенсій втрачають свою чинність з дня ухвалення вказаного рішення суду. Рішення є остаточним і не підлягає оскарженню.

Нагадаємо, ще у червні 2016 року Верховна Рада ухвалили закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування пенсій» та звільнила пенсії від оподаткування.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: