Логвинський пояснив, коли делегація РФ зможе повернутися в ПАРЄ

Логвинський пояснив, коли делегація РФ зможе повернутися в ПАРЄ
Представник української делегації в ПАРЄ Георгій Логвинський

Наступний можливий розгляд резолюції щодо повернення делегації може пройти в січні

Делегація може повернутися в Парламентську асамблею Ради Європи тільки в січні, тому що до останнього тижня січня потрібно подати документи про ратифікацію повноважень.

Про це заявив народний депутат і представник української делегації в ПАРЄ Георгій Логвинський в ефірі «112 Україна».

«Росія вже двічі ганьбилася, вона поставила вимоги – або зняти санкції взагалі, або зробити їх таким чином, щоб фактично було зрозуміло, що їх застосувати неможливо. Саме цей план і виконувався», – сказав Логвинський.

Наступний можливий розгляд резолюції щодо повернення делегації може пройти в січні, після дедлайну подачі документів. Відповідно, до 2020 року Росія не буде мати можливості подати ці документи за новою процедурою.

Нагадаємо, Парламентська асамблея Ради Європи на засіданні 9 жовтня не знайшла голосів для зміни санкційних правил заради РФ і відклала вирішення цього питання на наступний рік.

У 2014 році російська делегація в складі ПАРЄ була позбавлена цілого ряду повноважень, в тому числі права голосу, через анексію Криму і агресію в Донецькій і Луганській областях. Тоді російська делегація припинила свою роботу у складі асамблеї в знак протесту. Москва відреагувала заявою про те, що чинний регламент ПАРЄ ущемляє інтереси делегацій окремих країн і дозволяє іншим приймати дискримінаційні рішення – наприклад, позбавляти права голосу, відстороняти від участі в керівних органах асамблеї і різних моніторингових місіях, як це було з російською делегацією.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: