Львівська облрада вимагає від керівництва України розірвати дипвідносини з РФ

Львівська облрада вимагає від керівництва України розірвати дипвідносини з РФ
Засідання Львівської обласної ради

Львівські депутати вважають «недопустимими взаємини з країною, яка є окупантом нашої території»

Львівська обласна рада звернулася до вищого керівництва України з вимогою розірвати дипломатичні відносини з Російською Федерацією.

Відповідне рішення ухвалили депутати на засіданні 20 березня, повідомляється на офіційному сайті облради.

«Своїми останніми діями Російська Федерація продовжує демонстративно нехтувати територіальною цілісністю України, міжнародними договорами та принципами цивілізованого суспільства», – йдеться в повідомленні.

«Проведення виборів в анексованому Криму, постійні провокації на українській території, диверсії проти громадян у країнах Європи зумовлюють необхідність рішучіших кроків для зміцнення безпеки України», – вважають львівські депутати.

«З огляду на це, ми, депутати Львівської обласної ради, вимагаємо від вищого керівництва держави розірвати дипломатичні стосунки з Російською Федерацією. Вважаємо недопустимими такі взаємини з країною, яка є окупантом нашої території», – зазначається в зверненні.

Також Львівська обласна рада виступила за введення візового режиму для громадян Російської Федерації.

Крім цього, депутати звернулися до Міністерства закордонних справ і Служби безпеки з вимогою оголосити персоною нон-грата депутата польського Сейму Роберта Вінніцького за спалення ним портретів Романа Шухевича і Степана Бандери.

Раніше посольство України в Республіці Польща також засудило маніфестацію польських націоналістичних організацій, які 19 березня у Варшаві організували антиукраїнський мітинг.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: