МЗС України вимагає від Росії припинити свавілля в окупованому Криму

МЗС України вимагає від Росії припинити свавілля в окупованому Криму

МЗС привітало схвалення Генеральною асамблеєю ООН резолюції щодо окупованого Криму

Фото: skyandmethod.com

Вимагаємо від держави-агресора забезпечити дотримання міжнародного права – МЗС

Міністерство закордонних справ України вимагає від Росії дотримуватися міжнародного права, «припинити свавілля» і не порушувати права людини в окупованому Криму.

«Вимагаємо від держави-агресора припинити на тимчасово окупованій нею території свавілля і забезпечити дотримання міжнародного права, звільнити всіх незаконно утримуваних політичних в’язнів, зокрема, Олега Сенцова, Володимира Балуха і Емір-Усеїна Куку. Запевняємо, що Україна докладе всіх необхідних зусиль для притягнення винних у порушенні прав людини до відповідальності», – мовиться в повідомленні.

У міністерстві також привітали схвалення Генеральною асамблеєю ООН резолюції щодо ситуації з прав людини в окупованому Криму.

Резолюція, схвалена Генасамблеєю ООН, закликає забезпечити права людини і базові свободи українських політв’язнів, які перебувають в окупованому Криму і в Росії, у тому числі право на медичну допомогу, доступ лікарів та фахівців міжнародних організацій, зокрема, Червоного Хреста і Європейського комітету з питань запобігання катуванням, для перевірки стану здоров’я затриманих.

27 країн проголосували проти резолюції Організації об’єднаних націй «Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь, Україна».

Це вже третя ініційована Україною резолюція ООН про стан прав людини в Криму, схвалена Генасамблеєю за останні два роки. Перші дві були схвалені 2016 і 2017 року.

Зокрема, у резолюції 2017 року від Росії вимагали виконати тимчасові заходи рекомендацій Міжнародного суду ООН про скасування заборони Меджлісу кримськотатарського народу в окупованому Криму і забезпечити навчання українською і кримськотатарською мовами на півострові.

У резолюції 2016 року Росія була названа «країною-окупантом», а Крим і Севастополь – «тимчасово окупованою територією».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: