На терміновій нараді у Гройсмана обговорили три відставки - ЗМІ

На терміновій нараді у Гройсмана обговорили три відставки - ЗМІ

Гройсман пояснив свою заяву про відставку у разі нестворення Антикорупційного суду

На сьогоднішній терміновій нараді у прем'єр-міністра розглядалися питання заяви про можливу відставку Володимира Гройсмана у разі нестворення Антикорупційного суду, відставки міністра фінансів Олександра Данилюка та ситуація щодо заступника міністра охорони здоров’я Олександра Лінчевського. Про це РБК-Україна розповіли одразу два високопосадовця на умовах анонімності.

«Прем‘єр пояснював свою позицію щодо відставки і Данилюка. Він вважає, що треба голосувати за суд, бо без нього буде нам важко увійти в осінь. Заява - простимулює депутатів», - повідомив співрозмовник, який брав участь в нараді у прем'єра.

З приводу можливої відставки міністра фінансів Олександра Данилюка, Гройсман сказав чекати новин найближчим часом, розповіли джерела РБК-Україна.

Водночас співрозмовник вважає, відповідне рішення вже ухвалено. «Я думаю, що жодних проблем там не буде (з відставкою Данилюка. - Ред.)», - відповів він на запитання РБК-Україна з приводу того, що знайшлися вже необхідні голоси народних депутатів для прийняття рішення про відставку. В той же час поки що не відомо, чи буде таке голосування на цьому тижні, оскільки ще немає відповідного подання прем'єр-міністра.

Інше джерело в уряді повідомило, що відносно некоректних заяв заступника міністра охорони здоров'я Олександра Лінчевського вирішили, що «якщо це правда, то має нести відповідальність, якщо перекрутили - нехай детально пояснює і спростовує».

Нагадаємо, на брифінгу у понеділок, 4 червня, прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що подасть у відставку, якщо депутати парламенту не зможуть ухвалити закон про Антикорупційний суд. Він повідомив, що має намір 4 червня працювати з керівниками парламентських фракцій щодо відповідного закону.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: