Гройсман знайшов пристойну причину, аби звільнитись

Гройсман знайшов пристойну причину, аби звільнитись

За словами прем’єра, Україна сьогодні стоїть перед вибором: або подальший розвиток, або дестабілізація

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що подасть у відставку, якщо депутати парламенту не зможуть прийняти закон про Антикорупційний суд. Про це він сказав на брифінгу у понеділок, 4 червня.

«Без прийняття цього важливого рішення буде підірвано довіру як всередині суспільства до влади та інституцій влади, так і міжнародний авторитет буде значно пошкоджений», - заявив Гройсман.

Він зазначив, що має намір сьогодні працювати з керівниками парламентських фракцій щодо закону про Антикорупційний суд.

«Ми сьогодні стоїмо перед вибором: або подальший розвиток і вирішення багатьох питань... або, якщо рішення не буде прийнято, знову таки дестабілізація... Я як прем'єр-міністр України прийняв для себе рішення: якщо цей суд, справедливий, незалежний, не буде створено, я складу з себе повноваження прем'єр-міністра України і подам у відставку», - заявив Гройсман.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко заявив, що створення Антикорупційного суду має розпочатися в липні. Він зазначив, що сподівається, що парламент, який «розглядає майже дві тисячі поправок до законопроекту про Антикорупційний суд», зможе його прийняти найближчим часом.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій, закриваючи засідання 24 травня, зазначив, що депутати завершать розгляд законопроекту на наступному пленарному тижні, що розпочнеться 5 червня. 

Також спікер парламенту заявив, що закон невеликий - на 19 сторінок, але має чимало правок.

Наразі депутати розглянули 1272 із 1925 поправок до законопроекту №7440 «Про Вищий антикорупційний суд».

Читайте також: Секвестр. Слово, яке боїться вимовити Гройсман

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: