Непродумані поправки Ради паралізували правоохоронну систему – Луценко

Непродумані поправки Ради паралізували правоохоронну систему – Луценко
Юрій Луценко

За його словами, всі справи вже у тримісячній черзі у суді

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що зміни до Кримінального процесуального кодексу та скасування «правки Лозового» буквально паралізували правоохоронну систему. Про це він написав на сторінці у соцмережі Facebook.

«Як я і попереджав ВР - непродумані поправки до КПК паралізували правоохоронну систему. На фото - запис станом на 6 ранку черги на право подати клопотання до Печерського райсуду, які можливо будуть розглянуті 25 червня. Обшуки в справах про вбивства, арешти майна у справах про розкрадання, експертизи у справах про зґвалтування - усе в тримісячній черзі», - написав генпрокурор.

15 березня між народними депутатами Вадимом Івченком (фракція ВО «Батьківщина») та Олексієм Гончаренком (фракція «Блок Петра Порошенка») сталася сутичка в коридорі редакції одного з телеканалів. Конфлікт стався через закон про скасування правок Лозового.

22 березня Верховна Рада ухвалила законопроект №8151, який скасовує норму нового Кримінального процесуального кодексу, що блокувала роботу слідчих.

Згідно пояснювальної записки, ухвалення Радою закону про зміни до процесуальних кодексів призвело до того, що слідчі всіх підрозділів Нацполіції змушені звертатися з клопотаннями про застосування заходів забезпечення кримінального провадження лише в один суд, що знаходиться за місцем розташування Головного управління Нацполіції в окремій області.

Читайте також: Яку небезпеку насправді несе поправка Лозового

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: