Парламент ухвалив закон про додаткові соцгарантії для учасників АТО

Парламент ухвалив закон про додаткові соцгарантії для учасників АТО

Відтепер у разі порушення функцій організму група інвалідності встановлюється безстроково і її не треба буде щороку підтверджувати

Верховна Рада внесла зміни до Закону України «Про реабілітацію інвалідів України» щодо встановлення групи інвалідності учасникам антитерористичної операції». Законопроект №7161 підтримав  281 депутат при мінімально необхідній кількості 226, повідомляє «Укрінформ».

«Законопроект у другому читанні передбачає внести зміни до статті 7 закону «Про реабілітацію осіб в Україні», яким, по-перше, закріплюється норма про те, що у разі порушення функцій організму, в тому числі ампутації ніг і рук, група інвалідності встановлюється безстроково, тобто не треба щороку її підтверджувати. У першому читанні законопроектом також передбачалося, що група інвалідності безстроково має встановлюватись лише учасникам АТО, які втратили ноги та руки. Комітет прийняв допрацювання законопроекту у другому читанні, врахував численні пропозиції народних депутатів, що інвалідність безстроково має встановлюватись для всіх осіб, які втратили ногу та руку, незалежно від причини», - пояснив голова Комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю Олександр Третьяков.

Ще однією нормою закону є необхідність проведення огляду осіб з інвалідністю за місцем їхнього проживання, якщо вони особисто не можуть прибути до лікувального закладу за станом здоров'я.

Рада ухвалила зазначений закон включно з урахуванням поправки 7 народного депутата Романа Семенухи, яка передбачає, що особам, у яких внаслідок поранення, контузії, каліцтва, захворювання, отриманих під час безпосередньої участі в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення, ампутовані верхні та/або нижні кінцівки, що призвело до інвалідності, група інвалідності встановлюється без зазначення строку повторного огляду (безстроково) та на ступінь вище.

Загалом до законопроекту у другому читанні надійшло 18 пропозицій, із яких п'ять було враховано, 11 відхилено та дві враховано частково.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: