Парубій запевнив, що жодних обмежень для журналістів у кулуарах Ради не буде

Парубій запевнив, що жодних обмежень для журналістів у кулуарах Ради не буде
Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій
Фото: Главком

«Жодного обмеження доступу українських журналістів до кулуарів українського парламенту не буде», заявив спікер

Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій заявив, що жодних обмежень для роботи журналістів у кулуарах ради не буде.

Про це повідомляє «Громадське».

Таким чином Парубій підтримав позицію Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики та не підтримав звернення Регламентного комітету, який просив обмежити присутність журналістів у кулуарах парламенту.

«Жодного обмеження доступу українських журналістів до кулуарів українського парламенту – не буде! Це моя позиція і я хочу, щоб ви з цього приводу зняли (припинили - ред.) будь-які дискусії», - заявив спікер.

Також для журналістів хочуть створити окремий прес-центр на третьому поверсі Ради, аби покращити умови для роботи. Про це заявила голова комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар.

«Ми будемо рекомендувати апарату ВРУ створити прес-центр на третьому поверсі, який буде сучасним, дозволить покращити умови для роботи журналістів. Можливо, зробити закриті студії якіснішими, щоб ніхто не заважав (робити - ред.) включення у прямому ефірі», - сказала Сюмар.

Голова комітету пояснила, що навіть за умови створення прес-центру ніхто не заважатиме журналістам працювати в кулуарах та «спілкуватися з народними депутатими».

Нагадаємо, комітет Верховної Ради отримав лист від керівника прес-служби апарату парламенту, де зокрема йдеться про прохання розглянути встановлення нових більш чітких критеріїв, за якими можна позбавляти акредитації журналістів і технічних працівників ЗМІ, упорядкування роботи представників засобів масової інформації у Верховній Раді України.

Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформації проситиме спікера парламенту Андрія Парубія врахувати позицію журналістів щодо питання закриття для них кулуарів парламенту, як це рекомендує Регламентний комітет Ради.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: