Політолог: Програма Рабіновича – це компіляція з Ющенка і Порошенка

Політолог: Програма Рабіновича – це компіляція з Ющенка і Порошенка
Вадим Рабінович

Кожна з ідей Рабіновича, на думку Цибулька, коштує 3–4 річних бюджетів країни

Презентація виходу з економічної кризи Вадима Рабіновича – це компіляція обіцянок Ющенка і Порошенка, яка ще глибше заганяє лідера партії «За життя» в політичний глухий кут, з якого буде непросто вибратися до президентської кампанії. Таку думку висловив політолог Володимир Цибулько на своїй сторінці в Facebook.

«Якщо проаналізувати ідеї, озвучені Рабіновичем, як план виходу з кризи, можна помітити, що його передвиборні обіцянки, як брати-близнюки, схожі на обіцянки ранніх Ющенка й Порошенка. Але у людей вже виробився імунітет до популізму, і втретє продати їм ту ж історію, але в обгортці «жити по-швейцарськи», не вийде», - пише спеціаліст.

Цибулько переконаний, що ідея недопущення до роботи будь-якого чиновника, котрий працював в органах влади протягом останніх 15 років, нічим не відрізняється від кадрової політики, яку проводив Ющенко: «Згадаймо його гордість за 15 тисяч звільнених чиновників. Або – люстрації при Порошенко, коли вичистили 20 тисяч чиновників, а коли зрозуміли, що працювати нікому, почали запрошувати керувати країною іноземців і некомпетентних, проте своїх молодих».

Політолог наголошує, що ще одна ідея Рабіновича – перетворити Україну на Швейцарію за декілька років – побивається одним простим запитанням: «Чиїм коштом, власне? Через підвищення мінімальної зарплати до 1000 доларів (860 євро)? Чи скасуванням плати за комуналку? Чи коштом роздачі кожному громадянинові по 30 соток і створення Земельного банку?»

Кожна з ідей Рабіновича, на думку Цибулька, коштує 3–4 річних бюджетів країни: «І міфічне повернення чиїхось грошей з офшорів на покриття потреб українців виглядає фантастично і утопічно. Оскільки ще жодній країні у світі не вдалося поправити свій ВВП за рахунок конфіскованих десь і кимось грошей».

Політолог ставить питання: «З якого дива офшори поділяться з Україною?» і вважає, що пора вже знімати рожеві окуляри тим, хто ще вірить в його псевдоекономічні казки. Тому що потім зробити це буде болючіше.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: