Порошенко підписав закон, який розблокує 96 млн грн для сімей заручників Кремля

Порошенко підписав закон, який розблокує 96 млн грн для сімей заручників Кремля
Петро Порошенко

На 2018 рік було виділено 96 млн гривень для підтримки сімей українців-політв'язнів Кремля

Президент України Петро Порошенко підписав законопроект №9026 «Про внесення зміни в додаток № 3 до закону «Про Державний бюджет України на 2018 рік». Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Так, прийняття документа розблокувало виплату 96 млн гривень для підтримки сімей заручників Кремля.

Зазначимо, що законом змінюється назва бюджетної програми, передбаченої Міністерству з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, на нову редакцію.

Це у свою чергу дозволить розширити напрями використання бюджетних коштів, пов’язаних із соціальною реабілітацією, наданням медичних та соціальних послуг і виплатою держстипендій імені Левка Лук’яненка зазначеній категорії осіб.

Додамо, раніше автор законопроекту, перший віце-спікер ВР Ірина Геращенко пояснювала, що на 2018 рік було виділено 96 млн гривень для підтримки сімей українців-політв'язнів Кремля, зокрема, на допомогу адвокатів. Однак Кабінет міністрів не міг їх використовувати через те, що, за словами парламентаря, «там був некоректно прописаний цей рядок у бюджеті».

У кінці вересня Верховна рада України підтримала за основу та в цілому в першому читанні даний законопроект №9026 «Про внесення зміни в додаток № 3 до закону «Про Державний бюджет України на 2018 рік», за документ проголосували 249 народних депутатів.
У травні у парламенті був зареєстрований законопроект №8337 «Про внесення змін до закону «Про боротьбу з тероризмом» (щодо основ соціального захисту заручників)», яким пропонується встановити одноразову грошову допомогу для звільнених заручників.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: