Порошенко привітав зі сторіччям підняття українських прапорів на Чорноморському флоті

Порошенко привітав зі сторіччям підняття українських прапорів на Чорноморському флоті
Прапор ВМС України

Дії українського війська призвели до падіння більшовицького режиму в Криму сто років тому, наголосив президент

Президент України Петро Порошенко привітав із 100-річчям від моменту підняття українських прапорів на Чорноморському флоті.

«29 квітня 1918 року над переважною більшістю кораблів Чорноморського флоту у Севастополі замайорів синьо-жовтий стяг. Проголошення створення військово-морських сил України остаточно зафіксувало перемогу українського руху на Чорноморському флоті, а дії українського війська призвели до падіння більшовицького режиму в Криму» — написав голова держави на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, 29 квітня 2018 року виповнюється 100 років від піднятття українських прапорів на Чорноморському флоті.

Спираючись на рішення делегатів корабельних команд і настрої українських моряків та офіцерів, весь Чорноморський флот був проголошений флотом УНР і видано наказ урочисто підняти українські прапори. Це рішення підтримала й виконала абсолютна більшість кораблів Чорноморського флоту. Ті ж команди, що перебували під впливом більшовиків, поспішно евакуювали свої кораблі із Севастополя до Новоросійська. День 29 квітня став справжнім тріумфом національної волі, на довгі роки ставши святом Українського Державного Флоту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: