Порошенко прозвітував про свої доходи

Порошенко прозвітував про свої доходи
Петро Порошенко

Голова держави віддав свою президентську зарплату на благодійність

Президент України Петро Порошенко прозвітував про свої доходи за 2017 рік. Як повідомляється, за рік український президент заробив 16 303 874 гривень. Про це повідомляє прес-служба президента.

«Загальна сума доходів, отриманих Петром Порошенком за 2017 рік, дорівнює 16 303 874 гривням. 336 000 із них становить заробітна плата, яку глава держави із року в рік в повному обсязі перераховує на благодійні цілі. 15 795 874 гривень – проценти по депозитах. З цими та іншими даними можна ознайомитися у електронній декларації Петра Порошенка за 2017 рік, яка сьогодні з'явиться у відкритому доступі», - йдеться у повідомленні.

Відзначається, що сума коштів, які Порошенко зберігав на банківських рахунках у минулому році, зменшилася за рік на 430 тисяч доларів.

За 2017 рік Порошенко не отримував дивідендів від підприємств, кінцевим бенефіціаром яких він є.

«Незмінним залишився перелік цінних паперів, якими володіє Порошенко, його нерухомого та рухомого майна: нічого нового у порівнянні з 2016 роком», - уточнює прес-служба.

Нагадаємо, Порошенко 5 березня, задекларував ще майже 1 млн гривень процентного доходу від вкладів у Міжнародний інвестиційний банк (МІБ).

Зазначимо, у лютому глава держави задекларував понад 1 млн грн доходів від вкладів у МІБ.

Як відомо, президент Петро Порошенко опосередковано володіє 60% акцій Міжнародного інвестиційного банку. Іншим великим акціонером банку є перший заступник голови фракції Блок Петра Порошенка Ігор Кононенко із часткою 14,9% акцій.

28 серпня 2017 року повідомлялося, що Національне агентство з питань запобігання корупції на своєму засіданні прийняло рішення про затвердження результатів повної перевірки декларацій за 2015 і 2016 роки президента України Петра Порошенка. Агенство не виявило порушень.

Також, повідомлялося, що Олексій Порошенко, народний депутат від Блоку Петра Порошенка, 17 лютого 2017 року виправив власну декларацію. До переліку коштів своєї родини син президента додав новий рядок – кошти, розміщені на банківських рахунках у «Райффайзен банку Аваль». Сума депозиту, яку нардеп «забув» внести у початкову версію електронної декларації, дорівнює 31,5 тис. гривень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: