Порошенко відкрив Зал пам’яті українських військових

Порошенко відкрив Зал пам’яті українських військових
Порошенко започаткував нову традицію поминання, шани і поваги

Церемонія відкриття включала у себе молитву

Президент Петро Порошенко відкрив у Києві Зал пам’яті українських військових. Відповідну будівлю було збудовано біля Міністерства оборони.

Тут буде зберігатися Книга пам’яті, що вміщує в себе імена усіх загиблих українських військових, які захищали Україну або брали участь у миротворчих операціях. Також тут розміщується дзвін, який щоденно буде дзвонити у пам’ять про загиблих.

«Сьогодні ми з вами започатковуємо нову традицію – новий ритуал поминання українських героїв, які віддали своє життя для того, щоб жив український народ. Не випадково, що ця традиція починається у Свято Покрови Пресвятої Богородиці та День захисника України 14 жовтня», - Порошенко.

Верховний головнокомандувач підкреслив, що ця традиція поминання, шани і поваги, визнає подвиг наших українських воїнів.

«Цього дня припинило битися серце мужнього захисника України Михайла Рибака. Ударом Дзвону пам’яті вшановуємо українського героя. Від сьогоднішнього дня і назавжди щоранку цей пам’ятний дзвін нагадуватиме нам про доблесних і відважних героїв. Вічна їм пам'ять і слава! Низький уклін родинам, де вони росли, їхнім батькам і матерям. Вся Україна з вами у скорботі! Молимося за душі безстрашних воїнів, які віддали своє життя за майбутнє нашої України!», - прокоментував на Facebook президент відкриття Зали пам’яті.

У ході церемонії відкриття Зали військовий капелан 25-ї окремої десантно-штурмової бригади Олександр Медвєдєв відзначив важливість нової традиції вшанування героїв, загиблих за свободу та незалежність нашої держави. Він також подякував президентові за запровадження інституту капеланства в українському війську. За його словами, присутність священників в українській армії дозволяє підтримати військових.

На початку церемонії глава держави з дружиною поклали квіти до пам’ятного дзвону та вшанували пам'ять загиблих. Петро та Марина Порошенки висловили слова співчуття та підтримки рідним загиблого героя солдата Михайла Рибака, які взяли участь у церемонії відкриття зали пам’яті.

Спорудження Зали пам’яті здійснено за безпосередньої підтримки Петра Порошенка, відзначає Банкова.

Раніше президент України Петро Порошенко привітав українських військових із Днем захисника.

Зазначимо, український військовий Михайло Рибак загинув 14 жовтня 2014 року. 2013 року демобілізувався зі строкової служби в ЗС України, працював вантажником. У квітні 2014 року за мобілізацією повернувся до війська, солдат, 51-а окрема механізована бригада.

Довший час після контузії перебував у госпіталі, стан весь час погіршувався. 14 жовтня 2014-го помер у Військово-медичному клінічному центрі Південного регіону (Одеса) від важких поранень, яких зазнав у бою під Волновахою.

Нагадаємо, 14 жовтня Україна святкує День захисника та День Українського козацтва, а також чергову річницю створення УПА. Крім того, віряни також відзначають День святої Покрови Пресвятої Богородиці. Християни східного обряду 14 жовтня відзначають одне з найбільш шанованих свят – Покрова Пресвятої Богородиці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: