Порошенко відреагував на заяву G7 щодо Криму і Донбасу

Порошенко відреагував на заяву G7 щодо Криму і Донбасу

Президент України подякував іноземним лідерам

Президент України Петро Порошенко подякував лідерам «Великої сімки» та ЄС за потужний сигнал підтримки України. Відповідне повідомлення розміщена на сторінці глави держави у Facebook.

«Вдячний лідерам «Великої сімки» та ЄС за потужний сигнал підтримки України. Саміт в Шарлевуа та мої контакти з керівництвом «сімки» напередодні цієї зустрічі підтверджують, що Україна перебуває серед ключових пріоритетів Вільного світу», - заявив президент.

Порошенко привітав «чіткий консолідований меседж наших партнерів про те, що Кремлю слід позбутися ілюзій та сумлінно виконувати свої зобов’язання».

«Умови гранично чіткі: спочатку повага до міжнародного права, припинення агресії на Донбасі та повернення Криму Україні. В іншому разі ціна для Москви за її агресію проти України та втручання у внутрішні справи інших держав і надалі зростатиме», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, лідери країн «Великої сімки» (G7) у підсумковому комюніке саміту в Канаді засудили анексію Криму і висловили підтримку суверенітету і територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах.

Президент США Дональд Трамп відмовився підписувати підсумкове комюніке саміту лідерів G7 через заяви, зроблені прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо під час його прес-конференції.

Президент Франції Еммануель Макрон на саміті G7 у Канаді потиснув руку Дональду Трампу так міцно, що у американському лідера залишилися явно видимі сліди від пальців.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: