Порошенко закликав лідерів Альянсу надати експертів для створення Антикорупційного суду

Порошенко закликав лідерів Альянсу надати експертів для створення Антикорупційного суду
Петро Порошенко
Фото: Главком

Президент звернувся до потенційних експертів – «готуйтеся і не бійтеся – вас чекає Україна і вас чекає Вищий антикорупційний суд»

Президент України Петро Порошенко закликає лідерів країн НАТО надати Україні міжнародних експертів для допомоги в створенні Антикорупційного суду.

Про це він сказав в інтерв'ю українським телеканалам.

«Я звертаюсь до тих можливих кандидатів, які планують взяти участь в конкурсі – готуйтеся і не бійтеся – вас чекає Україна і вас чекає Вищий антикорупційний суд. Я звертаюся до уряду, Верховної Ради щоб були створені всі необхідні умови, в тому числі і фінансові, розміщення для того, щоб суд запустити вже цього року. Звертаюся до вищої кваліфікаційної комісії суддів, Вищої ради правосуддя, щоб ми також швидко зробили», - заявив Порошенко.

На думку президента, проголосовані 12 липня зміни до закону «Про Вищий антикорупційний суд» є тим варіантом, який дозволяє «швидко, ефективно сформувати незалежний Антикорупційний суд».

Нагадаємо, 12 липня Верховна Рада України схвалила правки до закону про Вищий антикорупційний суд щодо підзвітності апеляцій у корупційних справа.

Як відомо, 28 червня набув чинності закон 8497 «Про утворення Вищого антикорупційного суду».

21 червня Верховна Рада України ухвалила закон про створення Вищого антикорупційного суду України. 

Нагадаємо, 7 червня народні депутати проголосували за створення в Україні Антикорупційного суду. Після голосування в парламенті виступив президент Петро Порошенко.

11 червня президент підписав закон про Вищий антикорупційний суд. Церемонія офіційного підписання відбулася під час зустрічі глави держави зі слухачами Академії лідерства.

Міжнародний валютний фонд перевірить ухвалений Радою закон про Антикорупційний суд на відповідність домовленостям за програмою реформ, що підтримується МВФ.

14 червня набув чинності закон про Антикорупційний суд.

Читайте також: 

Диявол у деталях. Що не так із законом про Антикорупційний суд

Хто не підтримав закон про Антикорупційний суд? Поіменне голосування у Раді

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: