Президент пригрозив ізоляцією тим, хто розмовлятиме з Україною мовою шантажу

Президент пригрозив ізоляцією тим, хто розмовлятиме з Україною мовою шантажу
Петро Порошенко
Фото: Главком

Порошенко вважає, що той, хто буде розмовляти з Україною мовою шантажу, сам опинитися в ізоляції

Президент Петро Порошенко на саміті НАТО у Брюсселі провів коротку зустріч з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном й домовився про продовження перемовин на рівні міністрів щодо мовного питання закону про освіту.

Про це він заявив в інтерв'ю українським телеканалам, повідомляє прес-служба глави держави.

«У нас є і має бути діалог з угорцями. На саміті я мав коротку зустріч з Прем'єр-міністром Віктором Орбаном, ми домовилися про те, що на рівні міністрів закордонних справ і міністрів освіти негайно продовжимо діалог й імплементуємо рішення Венеціанської комісії, але Україна буде захищати свої національні інтереси» - заявив Порошенко.

Відповідаючи на запитання про відносини з Угорщиною у контексті дискусії щодо закону про освіту, він наголосив, що нікому - ані Росії, ані п'ятій колоні всередині України, ані країнам всередині НАТО не вдасться заблокувати українську інтеграцію в Альянс.

«З Україною не можна розмовляти мовою шантажу, ми це не приймаємо і це ні до чого не приведе. На моє глибоке переконання, хто буде розмовляти мовою шантажу, той опинитися в ізоляції сам», - зазначив президент.

Раніше експерт-міжнародник під час прес-конференції в прес-центрі «Главкома» заявив, що Угорщина не може заблокувати євроатлантичну інтеграцію України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: