Угорщина не може заблокувати євроатлантичну інтеграцію України – експерт-міжнародник

Угорщина не може заблокувати євроатлантичну інтеграцію України – експерт-міжнародник

Якщо Україна виконає закон «Про національну безпеку та оборону» в повному обсязі і продовжить реформи, то стане готовою до членства в НАТО

Євроатлантична інтеграція України полягає в тому, щоб виконувати Стратегічний оборонний бюлетень. Угорщина не може заблокувати цей процес. Такі переконання висловив Микола Бєлєсков, заступник директора Інституту світової політики під час прес-конференції в прес-центрі «Главком».

За словами експерта-міжнародника, Угорщина не є перешкодою для євроатлантичній інтеграції України. Адже комісія Україна – НАТО – це не євроатлантична інтеграція України. Це інструмент.

«Євроатлантична інтеграція сьогодні  - це реалізація річної національної програми, яка планувалася і була створена у 2008-2009 роках  на заміну ПДЧ, а ця програма по суті своїй і є ПДЧ. Також є реалізація Стратегічного оборонного бюлетеня. І як Угорщина може нам тут завадити? Ніяк», - говорить Бєлєсков.

Якщо Україна виконає закон «Про національну безпеку та оборону» в повному обсязі і продовжить реформи, то стане готовою до членства в НАТО.

«Звичайно, ми не отримали на саміті НАТО якогось прориву , але деякі люблять займатися мазохізмом, ставлячи питання, чому Чорногорію прийняли, чому Північній Македонії дають перспективу членства в НАТО, а нам ні, хоча ми мовляв і більші, і кращі. Розумієте, зосереджуватися треба на тому, що є певні політичні реалії, ми їх не змінимо. Ми по максимуму робимо те, що можемо. Коли ми реалізуємо закон «Про національну безпеку та оборону» в повному об’ємі і далі будемо такими темпами продовжувати реформи , то ми вже будемо готові до членства в НАТО. Нагадаю, що деякі країни Центрально-східної Європи приймали в Альянс авансом, закриваючи очі на відсутність у них стандартів НАТО. Пройшло вже багато часу, а ці країни до сих пір ще мають на озброєні радянську техніку», - пояснює Бєлєсков.

Україна робить свої реформи в оборонній та безпековій сфері на невеликі гроші.

«Всі реформи – це гроші. Ми почали свої реформи два роки тому, адже Стратегічний оборонний бюлетень було схвалено у 2016 році. До того в ЗСУ був кризовий менеджмент. Але в України немає альтернативи як євроатлантична інтеграція», - підсумував Бєлєсков.

Переглянути запис прес-конференції:

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: