Придністровський конфлікт: Україна вказала на невиконання Росією зобов’язань

Придністровський конфлікт: Україна вказала на невиконання Росією зобов’язань

Україна послідовно підтримує позицію уряду Республіки Молдова щодо необхідності повного та безумовного виведення російських військ

Міністерство закордонних справ України висловило стурбованість діями Російської Федерації щодо порушення режиму зони безпеки придністровського конфлікту, зокрема несанкціонованим переміщенням 14 червня 2018 року військової техніки та озброєння оперативної групи російських військ у Придністровському регіоні Республіки Молдова в супроводі «правоохоронних органів» невизнаного утворення. Про це йдеться у заяві дипломатичного відомства.

«Невиконання російською стороною взятих на себе зобов’язань підриває довіру між учасниками переговорного процесу та створює атмосферу напруженості в регіональному вимірі», - сказано у ній.

В цьому контексті у відомстві наголосили, що Україна послідовно підтримує позицію уряду Республіки Молдова щодо необхідності повного та безумовного виведення російських військ з території країни, відповідно до рішень Стамбульського саміту ОБСЄ 1999 року.

Нагадаємо, Україна готова надати коридор для виведення російських військ із невизнаного Придністров’я, щойно РФ розпочне цей процес.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: