Прокуратура прокоментувала «ліквідацію» департаменту Горбатюка

Прокуратура прокоментувала «ліквідацію» департаменту Горбатюка

Лариса Сарган пояснила зміни у ГПУ реорганізацією

Департамент спецрозслідувань Генеральної прокуратури під керівництвом Сергія Горбатюка трансформується в слідче управління, а процесуальні керівники переходять в департамент процесуального керівництва. Це пояснила спікер генерального прокурора Юрія Луценка Лариса Сарган, реагуючи на появу звинувачень ГПУ у ліквідації департаменту.

«Такий варіант відокремлення процесуальних керівників від слідчих відбувається для приведення структури Генеральної прокуратури України у відповідність до чинного законодавства. Тому ніякої зради немає. Є лише надумана істерика прихильників керівника одного департаменту. Головне: в результаті реформування жоден слідчий чи процесуальний керівник у «справах Майдану» не буде ні звільнений, ні змінений», - підкреслила вона.

«Горбатюк і далі розслідуватиме всі справи Майдану – рік, п’ять, десять. Стільки, скільки його захищатимуть зацікавлені в цьому. Про результат серед захисників мова не йде чомусь», - відзначила Сарган.

Спікер також звернула увагу, що такої самої трансформації зазнають усі інші департаменти, в яких поєднано і слідство, і процесуальне керівництво, в тому числі, департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки (який називають – департаментом Кононенка-Грановського).

«Спочатку в Раді «оптимісти змін» приймають закони, а потім дивуються їхньому виконанню», - додала Сарган.

Нагадаємо, народний депутат Мустафа Найєм заявив, що генеральний прокурор Юрій Луценко планує ліквідувати Департамент спеціальних розслідувань Генпрокуратури.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: