Тимошенко обіцяє, що обговорення нової Конституції стартує ще до виборів президента

Тимошенко обіцяє, що обговорення нової Конституції стартує ще до виборів президента
За словами Юлії Тимошенко, нову Конституцію ухвалюватимуть на Всеукраїнському референдумі 

Понад сто фахівців вже півроку працюють над новою Конституцією, - Тимошенко

Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко взяла участь у засіданні позапартійної Національної платформи №1, що розробляє проект нової Конституції України. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

За словами Тимошенко, 109 найкращих конституціоналістів, правників, філософів, юристів, які працюють вже півроку, виходять на кінцевий варіант нового Суспільного договору - нових правил співжиття українців.

«Втіленням нового Суспільного договору стане нова Конституція. Обидва документи команда експертів планує завершити до президентських виборів», - написала Тимошенко.

На думку політика, нова Конституція фактично готова до винесення на всенародне обговорення у вікі-режимі, що має стартувати ще до виборів.

«Реалізацією Нової Конституції та Суспільного договору займатиметься Національний стратегічний центр, що з’явиться в країні після ухвалення Основного закону на Всеукраїнському референдумі», - зазначила політик.

Тимошенко поінформувала, що під час сьогоднішнього засідання було ухвалено рішення про створення робочої групи, яка має запропонувати легітимний покроковий механізм організації та проведення всенародного референдуму.

Нагадаємо, що над підготовкою ініційованих Юлією Тимошенко проектів Суспільного договору та Нової Конституції вже понад півроку працюють робочі групи в Києві та усіх регіонах. А Національна платформа № 1 провела десятки засідань за участі сотень науковців, експертів, юристів та фахівців з конституційного права.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: