В Канаді пообіцяли підтвердити підтримку України в НАТО

В Канаді пообіцяли підтвердити підтримку України в НАТО
Прапори України та Канади

Прем'єр-міністр Трюдо підтвердить підтримку Канадою України

Під час саміту лідерів-країн членів НАТО у Брюсселі Канада підтвердить свою відданість підтримці України.

Про це заявили в офісі прем'єр-міністра Канади, повідомляє «Укрінформ».

«Разом лідери країн НАТО розглянуть найкращі шляхи підвищення колективної безпеки, у тому числі, реагуючи на нові загрози та розбудовуючи можливості у співпраці із державами-партнерами й організаціями. Очільники також реагуватимуть на агресивні та незаконні дії Росії, а прем'єр-міністр Трюдо підтвердить підтримку Канадою України», - розповіли в офісі прем'єр-міністра.

У відомстві додали, що під час саміту Трюдо також «обговорить з іншими лідерами країн НАТО трансатлантичні безпекові питання, серед яких способи співпраці заради зміцнення заснованого на правилах порядку у світі та захисту цивільних».

«Під час усіх дискусій та робочих сесій прем'єр-міністр Трюдо підтверджуватиме рішучу налаштованість Канади грати активну роль у НАТО, а також сильну й конструктивну - у світі», - підсумували у Трюдо

Нагадаємо, Угорщина як член Альянсу блокує проведення засідання Комісії Україна-НАТО на вищому рівні через незгоду з мовною статтею закону України про освіту.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив 7 червня у Брюсселі, що президент України Петро Порошенко буде запрошений взяти участь у саміті НАТО у Брюсселі 11-12 липня.

Глава МЗС Павло Клімкін раніше повідомив подробиці про участь України у саміті НАТО.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: