В Україну приїде глава МЗС Словаччини

В Україну приїде глава МЗС Словаччини
Міністр закордонних справ і європейських питань Словаччини Мірослав Лайчак

Сьогодні передбачено проведення спільної прес-конференції міністрів закордонних справ України та Словацької Республіки

Міністр закордонних справ і європейських питань Словацької Республіки Мірослав Лайчак 4-5 жовтня перебуватиме в Україні з офіційним візитом. 

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

«Візит глави словацького зовнішньополітичного відомства відбудеться з метою активізації політичних контактів та обговорення важливих питань порядку денного українсько-словацької співпраці на двосторонньому та багатосторонньому рівнях», - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у МЗС, важлива увага під час переговорів приділятиметься питанням інтенсифікації двосторонніх відносин, взаємодії в рамках міжнародних організацій, зокрема в ОБСЄ, з урахуванням майбутнього головування Словаччини в організації у 2019 році, шляхам консолідації зусиль заради зміцнення миру і безпеки.

Сьогодні, 4 жовтня, передбачено проведення переговорів та спільної прес-конференції міністрів закордонних справ України та Словацької Республіки.

До слова, напередодні глава МЗС Угорщини пообіцяв негайну дзеркальну відповідь на висилку з України угорського консула.

1 жовтня в МЗС України заявили, якщо міністерство закордонних справ Угорщини не прийме рішення про відкликання консула з Берегово, українська сторона сама запропонує йому залишити територію України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: