Сійярто пообіцяв негайну дзеркальну відповідь на висилку з України угорського консула

Сійярто пообіцяв негайну дзеркальну відповідь на висилку з України угорського консула
Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто

За словами Сійярто, консул Угорщини на Закарпатті «не порушив ні угорські, ні українські, ні міжнародні закони»

Міністерство закордонних справ Угорщини вишле з країни українського консула, якщо Україна видворить угорського консула з Берегового (Закарпатська область).

Про це заявив глави МЗС Угорщини Петер Сійярто на прес-конференції з російським колегою Сергієм Лавровим у Москві.

За словами Сійярто, «угорський консул у Береговому не порушив ні угорські, ні українські, ні міжнародні закони, тому у нього немає причин відкликати консула».

«Якщо МЗС України або хто-то в Києві прийме рішення, що нашого консула потрібно вислати, тоді я відразу ж невідкладно видворю з Угорщини консула України. Відразу», - заявив глава МЗС Угорщини.

Нагадаємо, 1 жовтня в МЗС України заявили, якщо міністерство закордонних справ Угорщини не прийме рішення про відкликання консула з Берегово, українська сторона сама запропонує йому залишити територію України.

Як повідомляв «Главком», між Україною і Угорщиною спалахнув дипломатичний конфлікт через роздачу угорських паспортів громадянам України в Берегово.

На зустрічі глав МЗС України і Угорщини Павла Клімкіна і Петера Сійярто не вдалося досягнути згоди з ключових питань задля вирішення проблеми, пов’язаної з прихованою видачею угорських паспортів громадянам України

СБУ взялася за розслідування «паспортного скандалу» на Закарпатті.

Прокуратура порушила кримінальну справу через видачу українцям угорських паспортів на Закарпатті. Справу порушили за статтею про державну зраду.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: