Вибори президента Росії: кримські татари не голосуватимуть

Вибори президента Росії: кримські татари не голосуватимуть

Кримські татари оголосили бойкот путінським виборам

Кримські татари не будуть голосувати на виборах президента Росії в окупованому Криму. Про це йдеться в зверненні Меджлісу кримськотатарського народу, опублікуване його головою Рефатом Чубаровим у соцмережі Facebook.

У зверненні йдеться, що проведення виборів президента РФ в Криму є незаконним, а громадяни, які візьмуть безпосередню участь, порушать чинне законодавство України.

«Кримські татари не будуть брати участі в незаконних виборах 18 березня 2018 року, що проводяться в тимчасово окупованому Криму», - йдеться у зверненні.

Відзначається, що кримські татари демонструють вірність принципам міжнародного права і непохитність своєї позиції в оцінках російської анексії Криму, виявляють солідарність з усіма кримськими політв'язнями, висловлюють єднання з сім'ями убитих і насильно вивезених співвітчизників.

«Підтримуючи кримськотатарський народ, а також інших жителів Криму, незалежно від національності і віросповідання, в їхній неучасті у незаконних виборах 18 березня 2018, проведених Російською Федерацією, Меджліс кримськотатарського народу буде і далі вживати заходів для якнайшвидшого забезпечення державного суверенітету України над кримським півостровом і відновлення статусу Криму на основі права кримськотатарського народу на самовизначення як корінного народу України», - уточнили у Меджлісі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: